Recept na Citrónové linecké pečivo, ktoré vám bude chutiť!
Suroviny na citrónové linecké pečivo:
300 g hladkej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 balíček vanilkového cukru, šťava z 1 citróna, postrúhaná kôra z 1 citróna
Postup:
Suroviny zamiesime, cesto dáme do mikroténového vrecka do chladu odpočinúť na 2 hodiny, potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme rôzne tvary (hviezdičky, srdiečka). Poukladáme ich na plech, pečieme 10-12 minút pri teplote 160-180 °C. Po vychladnutí zlepíme pikantným džemom, polejeme polevou a ozdobíme.
Citrónová poleva: 150 g preosiateho práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy a 1 PL oleja dobre vymiešame až do zhustnutia.
Mohlo by vás zaujímať
Na keksy polevu nanášame nožíkom alebo lyžičkou.
Malinová poleva: 100 g práškového cukru, 1 ČL horúcej vody, 1 ČL malinového sirupu vymiešame.