Suroviny na čokoládové cookies s orieškami kešu:
Na cesto: 100 g pražených solených kešu orieškov, 100 g horkej čokolády, 1–2 KL celého štvorfarebného korenia (alebo čierneho korenia), 1 balíček Polevy tmavej, 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 120 g cukru, 1 vajce, 200 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta nasekáme kešu oriešky a čokoládu na malé kúsky, z každého odložíme bokom 1 – 2 polievkové lyžice na ozdobu. Korenie rozdrvíme valčekom na menšie kúsky. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame cukor a vajce a rozpustenú polevu. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a na dvakrát zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni do cesta. Nakoniec pridáme nasekané oriešky, nasekanú čokoládu a rozdrvené korenie a krátko premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Dva plechy na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Dvoma kávovými lyžičkami ukladáme na plechy kúsok od seba kôpky s veľkosťou vlašského orecha. Povrch posypeme sekanými orieškami a čokoládou. Vložíme postupne (v prípade teplovzdušnej rúry naraz) do predhriatej rúry a pečieme. Plechy vyberieme z rúry a položíme na kuchynskú mriežku. Cookies necháme na plechu vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Zdroj: Oetker