Čokoládovo-banánový koláčik

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládovo-banánový koláčik ( rozpočet na 12 rezov ):

Banánové Cesto:

3 vajíčka, 1 ČL prášku do pečiva, 110 g hladkej múky, 150 g krupicového cukru, 3 banány

Čokoládové Cesto

110 g hladkej múky, 35 g kakaa, 150 g krupicového cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 60 ml rastlinného oleja, 1 vajíčko, 90 g bieleho jogurtu, 60 ml podmaslia, 60 ml horúcej vody

Ostatné

Ríbezľový lekvár, 100 ml Karpatské KB, 200 g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie

Čokoládovo-banánový koláčik

Postup:

Pripravíme si jednotlivé cestá. Na banánové cesto si rozpučíme banány. Primiešame vajíčka a cukor. Múku si zmiešame s práškom do pečiva, vmiešame do vajíčkovej zmesi a vymiešame ručne cesto. Pečieme v stredne veľkom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 15 – 20 minút. Po dopečení cesto necháme na papieri na pečenie.

Na čokoládové cesto si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame vajíčko, cukor, olej, jogurt a podmaslie. Múku vmiešame do tekutej zmesi. Na záver primiešame horúcu vodu. Pečieme v stredne veľkom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 12 minút. Po dopečení cesto necháme na papieri na pečenie

Zahrejeme si 100 ml smotany na šľahanie a pridáme 100 g čokolády. Rozmiešame na čokoládový krém.

Obe cestá si prerežeme v polovici aj s papierom na pečenie. Na plech alebo dosku uložíme prvé čokoládové cesto. Popicháme ho špajľou a polejeme po lyžiciach Karpatské KB, tak aby sa poriadne nasiaklo. Množstvo prispôsobíme podľa chuti. Plát potrieme polovicou čokoládového krému. Následne uložíme plát banánového cesta a stiahneme papier na pečenie. Potrieme džemom. Uložíme plát čokoládového cesta, opäť popicháme, polejeme Karpatské KB a potrieme zvyšnou čokoládou. Na záver uložíme plát banánového cesta. Navrch položíme dosku a zaťažíme na noc knihami, aby sa pláty spojili.

Ďalší deň si pripravíme zo 100 ml smotany a 100 g čokolády ganache, ktorou potrieme celý koláč.

Čokoládovo-banánový koláčik dozdobíme podľa chuti, odporúčame vyšľahaný krém z 500 g mascarpone a 200 g smotany na šľahanie, do ktorého pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt.

Prajeme vám krásne veľkonočné sviatky a dobrú chuť !   www.karpatskebrandy.sk

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach