45 minút
Suroviny:
500 g čučoriedok, 500 g olúpaných jabĺk zbavených jadrovníkov, 500 g Korunného želírovacieho cukru extra 2:1
Postup:
Čučoriedky umyjeme, jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime 500 g a nakrájame na malé kúsky. Ovocie privedieme do varu, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Uvareným džemom ihneď plníme pripravené poháre, ktoré uzavrieme a na 5 min. otočíme dnom hore.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.