? Kuracie mäso chutí lepšie, ak sa vopred naloží do marinády alebo pred pečením potrie olejom.
? Marinované mäso by malo mať pred položením na gril izbovú teplotu. Chuť sa tak rozloží a mäso bude rýchlejšie upečené.
? Sledujte podiel cukrov v marinádach, do ktorých mäso nakladáte. Marinády s vysokým obsahom cukru majú tendenciu karamelizovať a pripaľujú sa.
? Na rýchle grilovanie je vhodné bravčové mäso, ktoré sa nemusí vopred naložiť do marinády, griluje sa na strednom žiare.
? Aby sa plátky mäsa na grile nekrútili, stačí ich predtým narezať po okrajoch.
? K dosoleniu je vhodnejšie použiť hrubú morskú soľ s väčšími kryštálikmi, ktoré sa na povrchu mäsa lepšie rozpustia.
? Mäso stačí osoliť, až keď je takmer upečené, nebude tak zbytočne púšťať šťavu a upečie sa rýchlejšie. Údeniny pred grilovaním narežeme, aby počas pečenia nepopraskali.
? Aby sme mali ugrilovaný chlieb aj chrumkavý, potierame ho maslom premiešaným s korením a prelisovaným cesnakom.
? Pre vylepšenie chutí jedla vhoďte do ohniska voňavú bylinku alebo kúsok cesnaku.