Dvojfarebný pohár s jahodami je rýchly trasený dezert.
Suroviny na dvojfarebný pohár s jahodami (rozpočet na asi 4 poháre):
220-250 ml smotany na šľahanie, 1 Smetafix Dr.Oetker, 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou, 1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s čokoládovou príchuťou, 2 jahodové kompóty ( po 400 g), piškóty, 1 balenie Šľahačky v prášku
Postup:
Na prípravu krému zlejeme šťavu z jahôd a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Polovicu šľahačkovej smotany, 1 smetafix, 1 Créme Olé s vanilkovou príchuťou a polovicu šťavy z kompótu dáme do nádoby a trepeme, pokiaľ sa nespojí do krému. Rovnakým postupom z druhej polovice surovín urobíme čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou príchuťou.
Mohlo by vás zaujímať
Dno dezertných pohárov vyložíme piškótami a striedavo navrstvíme čokoládový a vanilkový krém. Krémy prekladáme jahodami. Poháre nakoniec ozdobíme šľahačkou v prášku pripravenou podľa návodu a jahodami.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 3182 kJ / 760 kcal | 632 kJ / 151 kcal |
Tuky | 47,15 g | 9,37 g |
Sacharidy | 76,78 g | 15,26 g |
Bielkoviny | 14,67 g | 2,92 g |