15 minút
Suroviny na Jablkový džem s vodkou ( rozpočet na cca 5 pohárov po 200 ml ):
500 g jabĺk, 500 g hrušiek, 150 ml vodky, 1 KL Kyseliny citrónovej, 1 balenie želírovacieho cukru 2:1.
Postup:
Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (prípadne nastrúhame) a odvážime (po 500 g z každého ovocia). Ovocie a kyselinu citrónovú zmiešame v hrnci so želírovacím cukrom. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 5 minút povariť, pričom neprestávame miešať. Potom dáme dolu z platne. Pridáme vodku a dobre premiešame. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
TIP: Vodku môžeme nahradiť 150 g očistených a nakrájaných hrušiek.
Zdroj: Dr.Oetker