Jahodová krémová polievka s mätou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny jahodová krémová polievka:

400 – 450 g jahôd, 1 liter mlieka, medzi prsty soli, 3 polievkové lyžice cukru, 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu

Postup:

Jahody pokrájame na menšie kúsky a posypeme s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca spolu so soľou a zemiakovým škrobom. Necháme ho mierne zovrieť. Vtedy vmiešame  jahody aj spolu so šťavou, čo pustili. Necháme asi 3 minúty prevrieť za stáleho miešania. Odstavíme a podávame. Môžeme pri podávaní pridať posekanú mätu.

Mohlo by vás zaujímať

Polievka so šumivým vínom

Polievka so šumivým vínom a jahodami

20 minútPolievka so šumivým vínom a jahodami – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby): Kokosovo kakaová drobenička: 30 g kokosu, 30 g mandlí (ošúpané), 30 g… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach