Trochu chrumkavej exotiky na tanieri – to vôbec nemusí byť také zložité! Ak chceme pripraviť niečo nápadité na pohostenie pre návštevu, alebo si len tak pochutnať pri pohári dobrého vínka, tento recept určite nesklame. Jarné závitky zabalené do ryžového papiera totiž vôbec nemusia byť náročné na prípravu, ale sú veľmi chutné.
Suroviny na jarné závitky Nem ran Hanoi:
300 g mleté bravčové maso, 2 vajička, priesvitné rezance mien, hríby-nam huong, čierne hríby-moc nhi, cibuľa, čierne korenie, cesnak, citrón a cukor, kaleráb, mrkva, mungo klíčky a koriander, ryžový papier
Suroviny:
Rezance mien po namočení do vody nakrájame na kúsky dlhé asi 5 cm. Hríby namočíme do horúcej vody, aby boli napučané, potom nasekáme na drobno. Kaleráb a mrkvu nakrájame na rezance. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Všetko spolu zmiešame, pridáme vajička, aby sa zmes spolu s mäsom spojila. Takto pripravenú zmes opatrne zabalíme do ryžového papiera o veľkosti cca 10 cm. Pripravené záviky opražíme v oleji do chrumkava.