Grilované sendviče s baklažánom

Doba prípravy 25 minútEnergia: 133 kcal.Náročnosť

Suroviny na grilované sendviče s baklažánom ( rozpočet na 6 porcií ): 

60 g rozmrveného kozieho syra, 1  lyžica pokrájanej čerstvej pažítky alebo nadrobno posekaných zelených častí mladej šalotky, 1/4 šálky suchej strúhanky, 2  lyžice postrúhaného parmezánu, 1/2 lyžičky pomrvenej sušenej bazalky, 1 veľké vajce, 1 veľký bielok, 1/2 lyžičky soli, 12 koliesok ošúpaného baklažánu, 6 tenkých koliesok paradajky, ktoré sme dali odkvapkať, 2 lyžice olivového oleja

sendviče s baklažánom

Postup:

V malej miske zmiešame kozí syr s pažítkou. Na tanieri zmiešame strúhanku s parmezánom a bazalkou. Na ďalšom tanieri vyšľaháme vajce s bielkom a so soľou. Na baklažánové koliesko natrieme asi 2 lyžičky zmesi z kozieho syra, priložíme koliesko paradajky a ďalšie baklažánové koliesko. Takisto urobíme ďalších 5 baklažánových sendvičov. Každý sendvič namočíme do vajca a potom do strúhankovej zmesi, aby sa obalil z oboch strán. Sendviče ukladáme na voskový papier. Vo veľkej teflónovej panvici na slabom ohni rozohrejeme asi 1 1/2 lyžice oleja. Vložíme sendviče v jednej vrstve, ak treba, vo viacerých dávkach. Pražíme ich 10 až 12 minút, kým nie sú mäkké a zlatistohnedé. V polovici času ich obrátime. Ak panvica vyzerá suchá, pridáme ešte olej. Grilované sendviče s baklažánom podávame teplé.

V Jednej porcii: 133 kcal (545 kJ), 6 g bielkovín, 6 g sacharidov, 10g tukov, 4 g nasýtených tukov, 47 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 213 mg sodíka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach