Kuskus s fazuľkami Adzuki

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Chutné a ľahké jedlo plné zeleninky. Fazuľky Adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém. Zaujímavosťou je, že kuskus je síce cestovina, ale nevarí sa – iba sa zalieva horúcou vodou.

Suroviny na Kuskus s fazuľkami Adzuki:

200 g celozrnného kuskusu, 200 g fazule Adzuki, 1 cibuľa, 1/2 lyžičky pálivej mletej papriky, 1/2 lyžičky čierneho korenia, 1/2 lyžičky himalájskej soli, 250 g paradajkového pretlaku, 2 – 3 cukety, 3 – 4 mrkvy,1 paprika

Kuskus s fazuľkami Adzuki

Postup:

Kuskus dáme do misky a zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2. Prikryjeme tanierom. Fazuľku zalejeme v hrnci vodou a necháme variť domäkka. Cibuľku si nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na olivovom oleji. Zeleninu si nakrájame na približne rovnaké kúsky. K cibuľke pridáme soľ, korenie, červenú papriku, zalejeme pretlakom a povaríme 2 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Zubáč na zeleninovom kuskuse

60 minútSuroviny na recept zubáč na zeleninovom kuskuse: 100 g filiet zubáča, 20 g olivy čierne (KALAMATA ), 50 g kuskus, 80 g zelenina (cuketa, baklažán,… Čítaj ďaľej

Pridáme zvyšnú zeleninu, podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka. Keď zelenina zmäkne, primiešame fazuľku, kuskus a servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach