Paradajky s kyslou smotanou

Doba prípravy 25 minútEnergia: 284 kcal.Náročnosť

Suroviny na paradajky s kyslou smotanou:

750 g paradajok, 150 g šalátovej uhorky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 20 g prerastenej slaninky, 1/2 lyžičky cukru, štipka mletého korenia, štipka tymiánu, 100 g kyslej smotany, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžičky soli, 2 lyžice pokrájanej pažítky

Postup:

Z paradajok vyrežeme tvrdé miesta. ponoríme ich na krátko do vriacej vody, vyberieme a ošúpeme. Ošúpané paradajky rozštvrtíme a zbavíme semiačok. Uhorku prekrojíme, vydlabeme zrniečka. Cibuľu a cesnak očistíme, všetko pokrájame nadrobno. Rovnako nakrájame i slaninu, popražíme ju do sklovita a potom pridáme šalotku, cesnak a uhorku.

Mohlo by vás zaujímať

Paradajková polievka s ricottou

Paradajková polievka s ricottou

20 minútKeď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.… Čítaj ďaľej

Prikryté pomaly dusíme. Po 5 minútach pridáme paradajky a koreniny. Prikryjeme a dusíme ďalších 5 minút. Smotanu pridáme až tesne pred podávaním spolu s čerstvými bylinkami.

1 porcia: 1187 kJ / 284 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach