Pohánková kaša

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Pohánková kaša – suroviny:

300 g pohánky, 6 dcl vody, soľ, masť

Postup:

Pohánku preberieme, umyjeme, zalejeme vodou a necháme počas 2 hodín napučať. Potom dolejeme potrebné množstvo vody, osolíme a pomaly varíme 7-10 minút. Po uvarení necháme 15 minút postáť.

Mohlo by vás zaujímať

Ryžová kaša s pomarančom

30 minútRyžová kaša s pomarančom – suroviny: 200 g ryže, 1 pomaranč, 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica masla Postup: Do litra vriacej vody vsypeme… Čítaj ďaľej

Kašu podávame poliatu masťou ako prílohu. Pri varení ju môžeme dochutiť cibuľkou, cesnakom, majoránom, pažítkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach