Suroviny na tofu so šampiňónmi a hráškom
6 lyžíc ghí, alebo rastlinného oleja, 225 g tofu nakrájaného na kocky, 1 cibuľa nasekané na jemno, 50 g čerstvého nasekaného koriandru, 3 čerstvé zelené chilli papričky, 3 strúčiky cesnaku, 2,5, cm čerstvého zázvoru – na plátky, 1 lyžička kurkumy, 1 lyžička mletého chilli, 3 lyžička garam masaly, 2 šálky šampiňónov, 2 šálky mrazeného hrášku, 175 ml bieleho jogurtu, mäta – nasekaná na jemno, soľ
Postup:
Vo woku, alebo väčšej panvici rozpálime ghí, alebo olej, osmažíme kúsky tofu, vyberieme a odložíme bokom na papierovú utierku. V mixéry rozmixujeme cibuľu, mätu, koriander, chilli, cesnak a zázvor na hladkú pastu. Vyberieme a primiešame kurkumu, mleté chilli, garam masalu a soľ. Z woku, alebo panvice vylejeme väčšinu ghí, alebo oleja, trochu necháme a opražíme rozmixovanú zmes. Pridáme huby, hrášok a panýr.
Mohlo by vás zaujímať
Premiešame. Zmes necháme trochu vychladnúť, postupne pridávame jogurt a povaríme ešte asi 10 min. Ozdobíme čerstvou mätou a podávame s ryžou, alebo čapátí.
Mohlo by vás zaujímať
Pôvod: severná India