60 minút
Suroviny na vyprážaný syrový špíz ( rozpočet na štyri porcie ):
4 ks pečiva (rožok), 600 g tvrdého syra na vyprážanie, 100 g šunky, olej na vyprážani
Obaľovanie: vajcia, mlieko, hladká múka, strúhanka, soľ
Postup:
Čerstvé pečivo nakrájame na približne dva centimetre hrubé kolieska. Eidam tehlu narežeme na kocky približne trikrát tri centimetre. Plátky šunky si nakrájame ľubovolne. Na pripravené špajle napichujeme tieto suroviny striedavo. Keď máme špízy hotové, pripravíme si suroviny na obaľovanie. V trojobale špízy obalíme dvakrát, to preto, aby nám pri vyprážaní nevytekal syr. Na vyprážanie použijeme viac oleja tak, aby nám špízy v oleji plávali. Olej rozpálime a špízy vyprážame do zlatista. Vyprážaný syrový špíz podávame z akokoľvek upravenými zemiačkami a tatárskou omáčkou.
Mohlo by vás zaujímať
Príprava asi 60 minút
- 11.00 h Pečivo nakrájame na kolieska hrubé asi dva centimetre
- 11.05 h Syr narežeme na kocky a šunku na menšie kúsky
- 11.10 h Pečivo, syr a šunku striedavo napichujeme na špajle
- 11.30 h Pripravené špízy obalíme dvakrát v trojobale
- 11.50 h Na rozpálenom oleji špízy vyprážame do zlatista
- 12.00 h Zemiačky a tatárska omáčka sú vhodnou prílohou