Zelenina na panvici

Doba prípravy 20 minútEnergia: 117 kcal.Náročnosť

Zelenina na panvici – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 4 polievkové lyžice bieleho vína, 1 polievková lyžica škrobovej múčky ( Maizeny ), 3 strúčiky cesnaku, 40 dkg karotky, 10 dkg zeleru, 10 dkg petržlenu, 1 malý pór, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate, soľ, korenie, olej

Postup:

Očistíme pór a narežeme asi na i cm rezance. Zeleninu ošúpeme a očistíme a pokrájame. V čínskom hrnci „wok“ alebo na veľkej panvici rozpálime 2 polievkové lyžice oleja, pridáme zeleninu a za stáleho miešania opekáme asi 4 minúty. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom. Pridáme pór a za stáleho miešania pečieme asi ešte 2 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Zelenina na grécky spôsob s citrónovou šťavou

15 minútZelenina na grécky spôsob s citrónovou šťavou – suroviny: 250 g cibuliek, 1 cukína, 4 ks šampiňóny, 2 ks artičoky, 1 citrón, 4 lyžičky citrónovej šťavy,… Čítaj ďaľej

Zeleninu podlejeme 4 polievkovými lyžicami vody a prikryté povaríme cca. 3 minúty na malom plameni. Dôkladne vymiešame sójovú omáčku, biele víno a škrobovú múčku, primiešame zeleninu a necháme krátko variť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Mohlo by vás zaujímať

Chuťovka s cuketou a ananásom

Chuťovka s cuketou a ananásom

Takáto pestrá panvička ma zaujala svojou rôznorodosťou surovín. Hoci sa zdá, že exotické ovocie a zelenina z našich končín nebudú spolu ladiť,  opak je pravdou. A môžeme ju … Čítaj ďaľej

Energetická hodnota jednej porcie: 117 kcal, 491 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach