Zelenina na grécky spôsob s citrónovou šťavou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Zelenina na grécky spôsob s citrónovou šťavou – suroviny:

250 g cibuliek, 1 cukína, 4 ks šampiňóny, 2 ks artičoky, 1 citrón, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 100 ml vody, 4 lyžice olivového oleja,3 lyžice suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, pol lyžičky drvených semienok koriandra, pol lyžičky zrniek čierneho korenia, bobkový list, soľ, petržlenová vňať

Postup:

Citrón dôkladne umyjeme,  pokrájame na štvrtinky, tieto ešte na polovice a odstránime jadierka. Vodu, olej, víno, citrón, citrónovú šťavu, cesnak a korenia zvaríme a pomaly varíme na miernom ohni asi desať minút. Potom pridáme očislenú zeleninu a spolu ešte povaríme, pokým zelenina nezmäkne.  Občas premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom

60 minútSuroviny na zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom: 200 g zelených fazuliek, 300 g zemiakov, 60 g strúhaného neúdeného pološtiepka, niekoľko cherry paradajok, soľ, rasca Postup: Zemiaky nakrájame… Čítaj ďaľej

Dierkovanou naberačkou zeleninu s citrónom vyberieme a dáme na tanier. Šťavu varíme, až kým sa nezredukuje na polovicu. Podľa chuti okoreníme a osolíme, nalejeme na cibuľu a husto posypeme sekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným chlebom.

Mohlo by vás zaujímať

Cícerová panvička

Cícerová panvička s lahodnou zeleninou

Takáto cícerová panvička, ktorá zaručene poteší naše chuťové poháriky, je vhodná na obed i na večeru. Navyše, jej príprava nám nezaberie veľa času a možno ju obmieňať … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach