Zelenina na grécky spôsob s citrónovou šťavou – suroviny:
250 g cibuliek, 1 cukína, 4 ks šampiňóny, 2 ks artičoky, 1 citrón, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 100 ml vody, 4 lyžice olivového oleja,3 lyžice suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, pol lyžičky drvených semienok koriandra, pol lyžičky zrniek čierneho korenia, bobkový list, soľ, petržlenová vňať
Postup:
Citrón dôkladne umyjeme, pokrájame na štvrtinky, tieto ešte na polovice a odstránime jadierka. Vodu, olej, víno, citrón, citrónovú šťavu, cesnak a korenia zvaríme a pomaly varíme na miernom ohni asi desať minút. Potom pridáme očislenú zeleninu a spolu ešte povaríme, pokým zelenina nezmäkne. Občas premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Dierkovanou naberačkou zeleninu s citrónom vyberieme a dáme na tanier. Šťavu varíme, až kým sa nezredukuje na polovicu. Podľa chuti okoreníme a osolíme, nalejeme na cibuľu a husto posypeme sekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s celozrnným chlebom.