1 porcia: 1682 kJ / 402 kcal
Suroviny na zemiakové placky z varených zemiakov:
700 g múčnych zemiakov, 6 lyžíc masla, soľ, mleté čierne korenie, korenie na zemiakové placky
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. Prelisujeme ich alebo roztlačíme vidličkou. Vmiešame 3 lyžice masla, osolíme a okoreníme. Pri strednej teplote speníme trochu masla, naň dáme lyžicou trochu zemiakovej masy a placku z oboch strán opečieme dozlatista.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.