Zemiakové placky z varených zemiakov

Doba prípravy 15 minútEnergia: 402 kcal.Náročnosť

1 porcia: 1682 kJ / 402 kcal

Suroviny na zemiakové placky z varených zemiakov:

700 g múčnych zemiakov, 6 lyžíc masla, soľ, mleté čierne korenie, korenie na zemiakové placky

Zemiakové placky
Zemiakové placky z varených zemiakov

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. Prelisujeme ich alebo roztlačíme vidličkou. Vmiešame 3 lyžice masla, osolíme a okoreníme. Pri strednej teplote speníme trochu masla, naň dáme lyžicou trochu zemiakovej masy a placku z oboch strán opečieme dozlatista.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta