RAW - Avokádová nátierka s cuketou
Dipy, Korenie pre varenie, Nátierky, RAW recepty, Vegetariáni

RAW – Avokádová nátierka s cuketou

Suroviny na RAW – avokádovú nátierku s cuketou: 1/2 väčšej alebo 1 menšia cuketa, 1 avokádo, 100 g sušených paradajok, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, šťava z 1 citróna, drvené chilli papričky. RAW – Avokádová nátierka s cuketou Postup: Cuketu, avokádo a paradajky pokrájame na drobné kúsky, zmiešame dokopy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, […]

perníky
Bez lepku, Koláče, Korenie pre varenie, Vianočné pečenie

Bezlepkové perníky

Suroviny na bezlepkové perníky: 400 gr maniokovej múky (alebo tapiokovej podľa výrobcu), 60 gr mandľovej múky, 40 gr konopnej múky, 30 gr pohánkovej krupice alebo amarantovej múky, 150 gr kvalitného medu, 190 gr kvalitného živočíšneho masla (zmäknutého), 100 gr trstinového cukru alebo kokosového cukru, 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 2 celé vajíčka a ešte jedno […]

Pšenová kaša s prekvapením
Bez lepku, Iné dezerty, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Pšenová kaša s prekvapením

Suroviny na pšenovú kašu s prekvapením: 60 g pšena, 200 ml mandľového mlieka, 1 PL medu, 1 banán, 3 štvorčeky horkej čokolády, oriešky, vanilka, kokosový olej, škorica, štipka mletej škorice, štipka mletého klinčeka, štipka mletej citrónovej kôry Pšenová kaša s prekvapením Postup: Mlieko spolu s medom dáme zovrieť, pridáme pšeno a uvaríme ho do mäkka. Do misky […]

Jacmenny solet
Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Prílohy, Prívarky, Vegetariáni

Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou: 400 g tempeh – sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom, 600 g jačmenné krúpy – uvariť vo vode, olivový olej, bobkový list, mletá červená paprika a troška chilli, kurkuma mletá,  majoránka sušená alebo čerstvá, soľ, mleté čierne korenie […]

Zemiakové placky z varených zemiakov
Jedlá bez mäsa, Jedlá zo zemiakov, Korenie pre varenie

Zemiakové placky z varených zemiakov

1 porcia: 1682 kJ / 402 kcal Suroviny na zemiakové placky z varených zemiakov: 700 g múčnych zemiakov, 6 lyžíc masla, soľ, mleté čierne korenie, korenie na zemiakové placky Zemiakové placky z varených zemiakov Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. Prelisujeme ich alebo roztlačíme vidličkou. Vmiešame 3 lyžice masla, osolíme a […]

Tofu s mangoldom a ovsom
Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Tofu s mangoldom a ovsom

Suroviny na tofu s mangoldom a ovsom: 300 g zŕn ovsa alebo jačmeňa (nahé, lúpané zrná), 200 g bieleho tofu (alebo tempeh) , 1/4 malej lyžičky kurkumy, trochu drvenej rasce a mletého čierneho korenia, trochu koriandru, olivový olej na panvicu, 200 g listov mangoldu, prípadne aj 200 g listov špenátu, citrónová šťava z 1/2 citróna, […]

Bravčový steak
Bravčové, Korenie pre varenie

Bravčový steak s pečeným batátom

Suroviny na bravčový steak s pečeným batátom (rozpočet na 1 porciu): 200 g bravčové mäso – koniec karé začiatok  krkovičky, 1 ks väčší batát, 1 ks cesnak Cesnakové aioli: majonéza: ¼ l olivový olej,  1 vajce , soľ, mleté čierne korenie, korenie na steaky Bravčový steak s pečeným batátom Postup: Mäso nasolíme a prudko opečieme. Pridáme […]

Chlieb a pečivo, Korenie pre varenie

Bagety

Suroviny na bagety: 300 g hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, štipka bieleho alebo čierneho mletého korenia, 1,5 dcl vody, 1 vajce Bagety Postup: Zo surovín vymiešame cesto, ktoré necháme nakysnúť.  Keď je cesto nakysnuté, premiešame ho, dáme ho do chladničky na cca 20 min. Cesto potom vyberieme z chladničky, urobíme bochníčky, bagety alebo rožky, jemne […]

Karfiolova polievka
Korenie pre varenie, Polievky

Karfiolová polievka s bylinkami

Suroviny na karfiolovú polievku s bylinkami: 250 g karfiolu, 1 cibuľa, soľ, petržlenová vňať, mletá rasca, mleté čierne korenie, voda, trochu olivového oleja. Karfiolová polievka Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji, pridáme karfiol, ktorý sme rozobrali na ružičky, trochu spolu osmažíme, podlejeme vodou a uvaríme. Časť karfiolu si odložíme, zvyšok rozmixujeme – stačí aj […]

Sicílske špagety s tuniakom
Cestoviny, Korenie pre varenie, Varíme ryby

Sicílske špagety s tuniakom

Energetická hodnota 1 porcie: 440 kcal Suroviny na sicílske špagety s tuniakom (rozpočet na 4 porcie ): 250 g špagiet, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 40 g sušených paradajok, 30 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, trocha drveného chilli, korenie na talianske cestoviny Postup: V dostatočnom […]

womangalérie VŠETKY