Morčacie medailóniky
Hydina, Korenie pre varenie

Morčacie medailóniky a pikantný romanesco

Suroviny na Morčacie medailóniky : 1 hlavička romanesca (kríženec karfiolu a brokolice). Ak nemáme, môže byť aj karfiol alebo brokolica. Okrem toho: 1 kg morčacích filiet, olivový olej, 2 – 3 čerstvé čili papričky, trochu škorice, korenie garam masala, asi 200 g špenátových listov, soľ. Postup: Romanesco umyjeme, rozoberieme na ružičky a približne na 3 – […]

Hydina, Korenie pre varenie

Kuracie kúsky v kokose a dip

Suroviny na kuracie kúsky v kokose a dip: 2 kuracie prsia nakrájané na plátky, ½ šálky mandľovej múky, ¼ lyžičky mletého čili, ¼ lyžičky soli, ¼ lyžičky čierneho korenia, 2 vajcia, 1 šálka kokosovej múčky. Na dip: ¾ šálky bieleho jogurtu, 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžička citrónovej šťavy, ¼ lyžičky čierneho korenia, 1 lyžička […]

Shole zard
Ajurveda, Bez lepku, Iné dezerty, Korenie pre varenie, Nepečené, Vegetariáni

Shole zard

Suroviny na Shole zard: 2 šálky ryže (najlepšie drobnozrnná alebo stredne veľké zrná), približne 8 šálok vody, 4 šálky cukru, 1 čajová lyžička šafranu, 1/2 šálky roztopeného masla, 1/4 šálky ružovej vody, škorica, 1/4 šálky lúpaných mandlí, vylúpané a nasekané pistáciové oriešky. Postup: Ryžu niekoľkokrát premyjeme, dáme ju do hrnca, zalejeme ôsmimi šálkami vody a […]

Korenie pre varenie, Nátierky

Cuketová pomazánka s tahini pastou

Cuketová pomazánka bola u nás doma obľúbenou pomazánkou cez leto. Robievala ju moja mama a vždy rýchlo zmizla zo stola…:-) Suroviny na cuketovú pomazánku s tahini pastou: 1 menšia cuketa, UME ocot, 1 – 2 polievkové lyžice Bio Tahini, 1 čajová lyžička konopných semiačok, trochu citrónovej šťavy, štipka drveného chilli, štipka mletého čierneho korenia, trocha sušeného […]

Kuracie mäso s kešu orieškami
Hydina, Korenie pre varenie

Kuracie mäso s kešu orieškami

Suroviny na Kuracie mäso s kešu orieškami ( rozpočet pre 2 osoby ): 200 g kuracích pŕs, 30 g kukuričnej múky, 2 PL cesnaku, 100 g kešu orieškov, 1/2 cibule, 2 ks jarnej cibuľky, sušené chilli, 1 ČL cukru, 3 PL kečupu, 1/2 PL chilli omáčky, 1/4 ČL korenia, olej, morská soľ Postup: Kuracie prsia […]

Paella
Korenie pre varenie, Varíme ryby

Paella – plody mora s ryžou

1 porcia obsahuje: 2709 joulov (647 kalórií) Suroviny na Paellu (rozpočet pre 6 osôb): 3 kuracie stehienka, 150 g bravčovej krkovice, 4 lyžice olivového oleja, ½ lyžičky omáčky tabasco, 300 g dlhozrnnej ryže, 50 g paradajkového pretlaku, 1 lyžica mletej červenej papriky, ½ lyžičky šafránu, ½ l kuracieho vývaru, 500 g mušlí slávky jedlej, 125 […]

Kapustník
Jedlá zo zemiakov, Korenie pre varenie, Múčne jedlá

Kapustník s borievkovým krémom

Suroviny na kapustník s borievkovým krémom(rozpočet pre 4 osoby): 300 g zemiakov, 1 cibuľa, 300 g kyslej kapusty, 2 vajcia, 10 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 4 PL oleja, 6-8 guľôčok borievky, 1 kyslá smotana, 125 g mäkkého tvarohu, 8 plátkov parmskej šunky Postup: Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Zemiaky olúpeme […]

Kapustový šalát
Korenie pre varenie, Zeleninové

Kapustový šalát

Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal Suroviny na kapustový šalát (rozpočet na 4 porcie): ½ kg bielej hlávkovej kapusty, 4 karotky, 10 dkg vňaťového zeleru, 1½ pohára kyslej smotany, soľ, čierne korenie, cukor, citrón, trebuľka, mletá rasca, soľ,  Postup: Kapustu, mrkvu a zeler očistíme a pokrájame na tenké rezance. Vymiešame kyslú smotanu, pridáme pokrájanú zeleninu, ochutíme […]

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou
Cestoviny, Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Múčne jedlá

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

Energetická hodnota jednej porcie: 800 kcal Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie): 300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička tymiánu, 200 ml šľahačky, mleté čierne korenie   Postup: Rúru rozohrejeme na 200ºC (teplovzdušná 180ºC, plyn – stupeň 3). Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame […]

Jedlá bez mäsa, Korenie pre varenie, Vegetariáni

Fašírky z červenej repy

Suroviny na fašírky z červenej repy (rozpočet pre 4 osoby):  0,5 kg surovej červenej repy, 125 g cíceru (v suchom stave), 125 g ovsených vločiek, hladká múka, 1 PL ľanoných semienok, 35 g slnečnicových semienok, 1 cibuľa ( sušená cibuľa ), 2-3 strúčiky cesnaku ( sušený cesnak ), soľ, mleté čierne korenie, trocha rasce, 1/2 […]

womangalérie VŠETKY