Suroviny na kuracie kúsky v kokose a dip:
2 kuracie prsia nakrájané na plátky, ½ šálky mandľovej múky, ¼ lyžičky mletého čili, ¼ lyžičky soli, ¼ lyžičky čierneho korenia, 2 vajcia, 1 šálka kokosovej múčky.
Na dip:
¾ šálky bieleho jogurtu, 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžička citrónovej šťavy, ¼ lyžičky čierneho korenia, 1 lyžička mäty pokrájanej najemno.
Postup:
Vyhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Pripravte si tri misky na obaľovanie. V prvej rozšľahajte vajíčka, v druhej miske zmiešajte mandľovú múku, mleté čili, soľ a čierne korenie. Do tretej misky dajte kokosovú múčku. Najprv namočte kuracie kúsky v rozšľahaných vajciach, potom ich dajte do múky a obracajte, kým nie sú dobre obalené. Nakoniec obaľte kuracie kúsky v kokosovej múčke. Takto obalené kuracie kúsky položte na pekáč vyložený papierom na pečenie a posypte ešte trochou kokosovej múčky. Pečte 10 – 12 minút, alebo kým sa mäso neprepečie. Pokiaľ sa kuracie mäso pečie, pripravte si pikantný jogurtový dip: V malej miske zmiešajte jogurt, mleté karí korenie, citrónovú šťavu, čierne korenie a mätu. Dobre premiešajte a pred podávaním dajte vychladiť.
Poznámka:
Ak znesiete viac strúhaného kokosu, môžete postupovať aj tak, že kuracie kúsky najprv obalíte v mandľovej múke s koreninami, potom vo vajíčku a nakoniec v kokose.
Autor: Janka Trebulová
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke . Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!!
Koreničky a Štýlová drevená kazeta