Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 800 kcal.Náročnosť

Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie):

300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička tymiánu, 200 ml šľahačky, mleté čierne korenie

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200ºC (teplovzdušná 180ºC, plyn – stupeň 3). Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky. Kocky poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pomaly ich upečieme do mäkka ( asi 20 minút ). Uvarené zemiaky očistíme a spolu s tekvicovými kockami ich roztlačíme na pyré. Pridáme múku a soľ a vytvoríme cesto. Z cesta formujeme halušky, ktoré uvaríme v slanej vode.

Mohlo by vás zaujímať

No url provided!

Tymian umyjeme, obtrháme lístočky, vložíme ich do šľahačky a spolu prevaríme. Jemne osolíme. Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou podávame v miske :-). Môžeme použiť aj korenie na cestoviny.

Tak nechajte sa inšpirovať !

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach