Haruľa

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Haruľa – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, 50 g strúhanky, soľ, korenie, majoránka, lyžička masti, 120 g bryndze,

Postup:

Zemiaky, cibuľu a cesnak olúpeme, umyjeme a zmixujeme v mixéri. Pridáme vajíčka, múku, strúhanku, soľ, korenie a majoránku. Dobre premiešame. Pekáč vymastíme masťou, vlejeme doň zemiakovú hmotu a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Jednotlivé porcie posypeme rozdrobenou bryndzou a podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Falošné zemiakové placky

Máte chuť na zemiakové placky a nemáte čas ani chuť strúhať zemiaky? Nič to, stačí, ak máte doma starší chlieb, ktorý treba spotrebovať. Chlieb nakrájajte… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach