Máte chuť na zemiakové placky a nemáte čas ani chuť strúhať zemiaky?
Nič to, stačí, ak máte doma starší chlieb, ktorý treba spotrebovať. Chlieb nakrájajte na krajce a namočte na chvíľu do vlažnej vody alebo mlieka. Po chvíli krajčeky vyberte, vodu nevytláčajte, ale pridajte podľa potreby 1 – 2 vajcia, pretlačený cesnak, mleté, korenie, majoránku a soľ. Z tejto hmoty rukou spracujte cesto ako na placky. Ak treba, možno podľa potreby pridať trochu múky. Z tejto hmoty upečte do chrumkava na vymastenej panvici placky, ktoré chutia na nerozoznanie od tých pravých, zemiakových. Ak chcete, môžete ich chuť ešte vylepšiť 1 – 2 postrúhanými zemiakmi, ktoré primiešate do plackovej hmoty ešte pred pečením.
Mohlo by vás zaujímať
Placky chutia skutočne výborne – hoci aj k vínku alebo k čaju!