Rýnsky zemiakový koláč

Doba prípravy 60 minútEnergia: 585 kcal.Náročnosť

Suroviny na rýnsky zemiakový koláč (rozpočet pre 4 osoby):

1,5 kg zemiakov, 4 cibule, 1,5 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 vajcia, 100 g tenučkých plátkov anglickej slaniny, trochu oleja

Postup:

Zemiaky i cibuľu ošúpeme a na hrubšej strane strúhadla nahrubo nastrúhame. Z nastrúhaných zemiakov necháme 10 minút vykvapkávať prebytočnú vodu, ktorú napokon zlejeme tak, aby škrobová usadenina zostala na dne nádoby. Usadený škrob, soľ a mleté čierne korenie spolu s vajcom primiešame k nastrúhaným zemiakom.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiakový koláčik

40 minútSuroviny na zemiakový koláčik: 500 g zemiakov, cca 150 g Semolínovej múky, 3 ks žĺtky Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Potom… Čítaj ďaľej

Ohňovzdornú formu vystelieme plátkami slaniny, na ne navrstvíme zemiakovú zmes a vložíme do spodnej časti rozohriatej rúry. Keď povrch koláča stvrdne (asi po 20 minútach pečenia), potrieme ho olejom. Urobíme to ešte zodvakrát, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka.

1 porcia obsahuje: 2449 joulov (585 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach