Suroviny na zemiačiky v slaninkovom kožúšku:
8 plátkov bôčika, 3 ½ vetvičky rozmarínu (tenko nakrájané) asi 70 g, 1 kg zemiakov, 1 malá paradajka, 3 lyžičky postrúhaného parmezánu, 150 g krémového tvarohu (s nízkym obsahom tuku), 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie
Postup:
Elektrickú rúru rozohrejeme na 225 °C (teplovzdušnú na 200 °C). Umyjeme, očistíme a na mesiačiky pokrájame zemiaky. Plátky bôčika priečne prerežeme. Umyjeme rozmarín, osušíme ho a pokrájame na 16 kúskov. Dva zemiaky ( mesiačiky ) a 1 kúsok rozmarínu ovinieme plátkom bôčika. Vyložíme na plech a pečieme na strednom stupni asi 20 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Pripravíme dip: umyjeme paradajky a pokrájame ich na drobné kocky. Tvaroh vymiešame s parmezánom a petržlenom. Dochutíme soľou a čiernym korením. Ozdobíme paradajkou pokrájanou na kocky. Podávame s parmezánovým dipom.