Zemiačiky v slaninkovom kožúšku

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na zemiačiky v slaninkovom kožúšku:

8 plátkov bôčika, 3 ½ vetvičky rozmarínu (tenko nakrájané) asi 70 g, 1 kg zemiakov, 1 malá paradajka, 3 lyžičky postrúhaného parmezánu, 150 g krémového tvarohu (s nízkym obsahom tuku), 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie

Zemiačiky v slaninkovom kožúšku

Postup:

Elektrickú rúru rozohrejeme na 225 °C (teplovzdušnú na 200 °C). Umyjeme, očistíme a na mesiačiky pokrájame zemiaky. Plátky bôčika priečne prerežeme. Umyjeme rozmarín, osušíme ho a pokrájame na 16 kúskov. Dva zemiaky ( mesiačiky ) a 1 kúsok rozmarínu ovinieme plátkom bôčika. Vyložíme na plech a pečieme na strednom stupni asi 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené zemiaky s bylinkami

40 minútSuroviny na pečené zemiaky s bylinkami (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, 2 šálky sladkej smotany, provensálske bylinky, čierne korenie,… Čítaj ďaľej

Pripravíme dip: umyjeme paradajky a pokrájame ich na drobné kocky. Tvaroh vymiešame s parmezánom a petržlenom. Dochutíme soľou a čiernym korením. Ozdobíme paradajkou pokrájanou na kocky. Podávame s parmezánovým dipom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach