Zemiakové halušky s bylinkami s šunkou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 590 kcal.Náročnosť

Suroviny na zemiakové halušky s bylinkami s šunkou (rozpočet na 5 porcií):

1 kg zemiakov, ¼ kg hladkej múky, 3 žĺtky, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice posekaných byliniek, 2 polievkové lyžice postrúhaného syra ( Parmezánu ), 15 dkg šunky, soľ, korenie, olej

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a ešte horúce pretlačíme cez lis na zemiaky. Pretlačené zemiaky zmiešame s múkou, žĺtkami, maslom, bylinkami, soľou, korením, syrom a vymiesime hladké cesto. Malou lyžičkou vykrajujeme z cesta halušky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Varíme asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátové halušky

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

70 minútSuroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml… Čítaj ďaľej

Šunku nakrájame na úzke rezance a upečieme v malom množstve oleja tak, aby boli chrumkavé. Uvarené halušky posypeme upečenou šunkou a podávame.

Energetická hodnota jednej porcie: 590 kcal, 2470 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach