Suroviny na Jednoduché Keksíky (cca 20 ks – závisí od hrúbky valca):
- 300 g hladkej múky
- 75 g práškového cukru
- 75 g krupicového cukru
- 80 g vlašských orechov
- Kôra z 1 veľkého pomaranču
- 210 g masla
- 6 PL Karpatské KB
- 60 g horkej čokolády
- Hnedý cukor na obalenie
Poleva
- 60 ml smotany na šľahanie
- 30 ml Karpatské KB
- 100 g horkej čokolády
Postup:
Príprava keksíkov je extra jednoduchá. Do misky si dáme múku, práškový cukor, krupicový cukor, orechy nasekané nadrobno, pomarančovú kôru, maslo izbovej teploty, nadrobno nasekanú čokoládu a Karpatské KB.
Všetko spolu poriadne vymiesime do cesta. Z cesta vytvoríme valec, ktorý obalíme v hnedom cukre. Zabalíme do fólie a uložíme do chladu na cca 3 hodiny.
Cesto vyberieme, narežeme na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme, necháme vychladnúť na plechu.
Smotanu s Karpatským KB zmiešame a necháme zahrievať do bodu varu. Odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu. Vymiešame do hladkej polevy a kolieska namáčame v čokoláde. Kolieska môžeme posypať orechami alebo lyofilizovaným ovocím. Necháme stuhnúť a uchovávame v zatvárateľnej krabici.
Prajeme vám dobrú chuť !
Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne.