Kokosová polievka s krevetami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny:

1,2 I rybieho vývaru, 1 stvol citrónové trávy, 225 g surových obrých kreviet, 1 PL rybej omáčky, 140 ml hustého kokosového mlieka, 225 g bieleho rybieho filé bez kože nakrájaného na prúžky, 4 plátky galangy (alebo zázvoru), 4 lístky citrónovníku rozkrájaného na prúžky, 2 červené alebo zelené chilli papričky nakrájané nadrobno

Kokosová polievka s krevetami

Postup:

Citrónovou trávu nakrájame na prúžky dlhé 5 cm. Krevety olúpeme, odstránime hlavy a škrupiny, chvostíky ponecháme. Odstránime tmavý črevný kanálik. Vývar v hrnci privedieme do varu, vmiešame galangu, lístky citrónovníka, citrónovú trávu, chilli papričky a rybiu omáčku. Udržujeme pri miernom vare 2 minúty. Pridáme prúžky filé, krevety a udržujeme vo vare na miernom ohni ďalšie 2 minúty. Vmiešame kokosové mlieko a prehrejeme, už nevaríme. Môžeme servírovať. Hotovú polievku posypte posekanou červenou alebo zelenou chilli papričkou bez semienok.