Kokosovo mangová torta s malinami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na Kokosovo mangová torta ( rozpočet pre 10 osôb ):

150 g kokosového tuku v bio kvalite, 100 g kokosového cukru alebo trstinového, 40 g pšenovej múky alebo kurrakanovej, 40 g gaštanovej múky, 200 g ovsenej múky
Plnka: 100 g mangovej dužiny, 1 lyžica marakujovej vlákniny, 150 g strúhaného bio kokosu, 100 g kokosového cukru, 0,5 l bio kokosového  mlieka, 2 lyžičky makadamového oleja alebo kokosového masla, 500 g  bio kešu orechov

Kokosovo mangová torta

Postup:

Všetky múky spolu s kokosovým tukom a cukrom vymiesime rukou do tuhšieho cesta. Spracúvame asi 7 minút do hladka. Bochník cesta necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme si guľatú formu s priemerom cca 28 cm. Cesto vyvaľkáme na papieri na výšku asi 0,7 cm a rozvaľkané cesto rýchlo preklopíme do formy a upravíme prstami okraje. S cestom sa dobre pracuje a ľahko sa tvaruje. Stred prepichneme pár krát vidličkou a zaťažíme cez pečúci papier fazuľkami alebo menšou formou. Pečieme na 170 stupňov celzia cca 15 minút. Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku tak, že vymixujeme do hladka namočené  kešu orechy a ak vymixujeme aj kokos bude konzistencia hladšia. Všetky ingrediencie zmiešame v mise do hladkej masy. Nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme.Na záver  ozdobíme vhodným ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke či na inom chladnom mieste.

Autor: Silvia Horecká

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach