Suroviny na krémeše:
300 g hotového lístkového cesta, 250 g masla, 30 g škrobovej múčky, ¼ l mlieka, 2 žĺtky, 150 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 50 g práškového cukru, 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme. Škrobovú múčku rozšľaháme v troche mlieka so žĺtkami, zvyšok mlieka prevaríme s kryštálovým cukrom. Zmiešame so žĺtkovým mliekom a krátko povaríme. Hrniec s krémom odstavíme, postavíme do studenej vody a občas premiešame. Upečené cesto prekrojíme na tri pláty.
Mohlo by vás zaujímať
Maslo vymiešame do peny, po lyžičkách pridávame vychladnutý krém. Natrieme dva pláty cesta, uložíme jeden na druhý. tretí plát nakrájame na 10 kúskov a narovnáme navrch. uložíme do chladu. Preosiaty práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou, natrieme na vrchný plát krémešov. Nakrájame na porcie.
1 porcia: 1733 kJ / 414 kcal