Kurací hrniec zo Spiša

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny na kurací hrniec zo Spiša:

1 PL slnečnicového oleja, 4 kuracie stehná, 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno, 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky, 100 g šampiňónov, 4 nakrájané šalotky, 1 PL hladkej múky, 400 ml vody, 1 ČL miešaných byliniek, soľ, mleté čierne korenie, 4 mrkvy

Kurací hrniec zo Spiša

Postup:

Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme. Kurací hrniec zo Spiša je hotový.

Mohlo by vás zaujímať

Morčací rezeň s ananásom

30 minútSuroviny na morčací rezeň s ananásom: 4 morčacie rezne, 1 plechovku ananásových koliesok, 2 lyžičky strúhaného kokosu, 2 lyžice masla, 2 lyžice medu, 3 lyžice… Čítaj ďaľej
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenia: 90 minút
  • Príloha: varené zemiaky

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach