Kysnutý marhuľový koláč

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny:

1 hrnček mlieka, 50g čerstvého droždia, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžica práškového ckru, 5 žĺtkov, štipka soli, 125 g masla, marhule, mandľové lupienky

Kysnutý marhuľový koláč

Postup:

Do teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžicu múky a lyžicu práškového cukru. Zmiešame a odložíme na teplé miesto, aby kvások vykysol. Do zvyšnej preosiatej múky vmiešame zvyšok cukru, žĺtky, soľ a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto. a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto dáme na plech, poukladáme naň marhule, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

Save