Makovo-marcipánová torta

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Makovo-marcipánová torta je jedinečná torta na adventné obdobie pre milovníkov maku a marcipánu, ktorú si zamilujete.

Makovo-marcipánová torta – suroviny:

Na cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 100 g mletého maku, 100 g hladkej múky, 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu , ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Náplň: 200 g malinového džemu, 600 ml vychladenej smotany na šľahanie, 60 g  cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody

Na obloženie: 1 balíček Marcipánu, 1 zarovnaná PL malinového džemu

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie

Makovo-marcipánová torta

Postup:

Na prípravu cesta šľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 3 minúty do peny. Vmiešame mak. Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom. Pridáme do vaječnej hmoty a krátko premiešame elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 30 minút
  • Doba prípravy: asi 60 minút
  • Doba odležania: asi 2 hodiny
  • Vystačí na:  asi 16 kusov

Okraj formy uvolníme a korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku vyloženú papierom na pečenie. Odstránime papier, na ktorom sa korpus piekol a necháme vychladnúť. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu umiestnime na podnos a nasadíme očistený okraj formy. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. 3/4 krému nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Priložíme vrchný korpus a zľahka pritlačíme. Povrch torty potrieme zvyšným krémom. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky. Na obloženie vyváľame marcipán do tvaru kruhu tak, aby sme pokryli celú tortu. Okraj formy uvoľníme a odstránime. Marcipán položíme na tortu a na bokoch mierne pritlačíme. Malinový džem naplníme do vrecka, odstrihneme malý rožtek a tortu ozdobíme. Uchovávame v chlade.

Tip: Pre intenzívnejšiu vanilkovú vôňu pridáme do cesta 1 balíček Vanilkového cukru.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach