Marcipánový adventný kalendár

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Marcipánový adventný kalendár:

Na marcipánovú hmotu: 2 balíčky Marcipánu, 30 g práškového cukru, 2 zarovnané PL kakaa, sušené marhule, celé mandle, celé lieskové oriešky

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné, Tubičiky na zdobenie 4 farby

Na prípravu adventného kalendára potrebuejeme: stužka, etiketa s číslicami 1-24, hodvábny papier, farebný celofán

Marcipánový adventný kalendár

Postup:

Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť. Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť. Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihnime kolieska (priemer kolieska od veľkosti bonbónu). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec. Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára.

Mohlo by vás zaujímať

Adventný kalendár

Adventný kalendár

50 minútSuroviny na adventný kalendár: Na cesto:1 balenie BB pudingu kakaového (250 g), 200 g zmäknutého masla, 1 vrchovatá PL práškového cukru, zelená, červená a žltá… Čítaj ďaľej

Tip:

Materiál na prípravu adventného kalendára možno zakúpiť v papiernictvách či obchodoch s darčekovým sortimentom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach