60 minút
Suroviny na mäsové guľky na brusnicovej omáčke ( rozpočet na 4 porcie):
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa
- ½ cibule
- 2 PL strúhanky
- 1 menšie vajíčko
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- hrsť čerstvého petržlenu
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 2 PL parmezánu
Brusnicová omáčka s Karpatským KB
- 1PL Brusnicový džem
- 4 PL Karpatské KB
- šťava z 1 pomaranča
Postup:
Na mäsové guľky si zmiešame spolu mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčko, strúhanku, soľ, korenie, cesnak, nadrobno nasekaný petržlen a parmezán. Necháme odležať v chladničke cca 30 minút.
Zo zmesi vytvarujeme guličky a na panvici alebo na grile, alebo na liatinovej doske na troške oleja opečieme.
Opečené guľky odložíme bokom. Do výpeku pridáme brusnice, dochutíme s Karpatským KB a šťavou z pomaranča. Povaríme a podávame ku guličkám.
Prajeme vám dobrú chuť !
Mohlo by vás zaujímať
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne