Mäsové guľky na brusnicovej omáčke

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na mäsové guľky na brusnicovej omáčke ( rozpočet na 4 porcie):

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • ½ cibule
  • 2 PL strúhanky
  • 1 menšie vajíčko
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • hrsť čerstvého petržlenu
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 2 PL parmezánu

Brusnicová omáčka s Karpatským KB

  • 1PL Brusnicový džem
  • 4 PL Karpatské KB
  • šťava z 1 pomaranča
Mäsové guľky
www.karpatskebrandy.sk

Postup:

Na mäsové guľky si zmiešame spolu mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčko, strúhanku, soľ, korenie, cesnak, nadrobno nasekaný petržlen a parmezán. Necháme odležať v chladničke cca 30 minút.

Zo zmesi vytvarujeme guličky a na panvici alebo na grile, alebo na liatinovej doske na troške oleja opečieme.

Opečené guľky odložíme bokom. Do výpeku pridáme brusnice, dochutíme s Karpatským KB a šťavou z pomaranča. Povaríme a podávame ku guličkám.

Prajeme vám dobrú chuť ! 

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie krídelká s medom

60 minútSuroviny na Kuracie krídelká s medom: 12 kuracích krídielok, 4 PL masla, 2 PL rastlinného oleja, 1 ČL drveného cesnaku, ½ ČL čierneho mletého korenia,… Čítaj ďaľej

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach