Suroviny na recept Mexická polievka:
10 sušených rajčín (nie naložených v oleji),1 šálok vriacej vody, 2 nadrobno nakrájané cibuľky, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky chilli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1/3 šálky vody, 1 konzerva sterilizovaných rajčín, 2 malé konzervy čiernej fazule, kyslá smotana, kukuričné tortily
Postup:
Zalejte sušené paradajky vriacou vodou a nechajte na chvíľku postáť. Na oleji opražte cibuľku, cesnak a chilli. Miešajte aspoň 5 minút, aby cibuľka chytila sklovitý nádych. Pridajte rascu, vodu a sterilizované rajčiny. Prikryte pokrývkou a varte asi 5 minút. Potom pridajte fazuľu, vrátane šťavy a za občasného miešania ešte chvíľku povarte. Ďalej si osušte zaliate sušené rajčiny a nasekajte ich na kúsky. Pridajte ich do polievky a varte ešte ďalších asi 10 minút, pokiaľ nezmäknú. Polievku zľahka rozmixujte tyčovým mixérom, tak aby nebola úplne hladká. Pokiaľ je polievka príliš hustá, zrieďte ju vodou a na chvíľku znova prehrejte. Mexickú polievku podávajte posypanú posekanými kúskami tortíl a ozdobte na záver lyžičkou kyslej smotany.