Suroviny na ovocný zákusok s parížskou šľahačkou:
Na trenú hmotu: 250 g polohrubej múky, 125 g tuku Palmarínu, 125 g práškového cukru, 1 dl mlieka, po ½ balíčku prášku do pečiva a vanilkového cukru, 2 vajcia
Na plnku: 250 g tvrdého tvarohu, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 50 g práškového cukru, 30 g mletého maku, 500 g zmesi čerstvého ovocia ( čučoriedky, maliny, ríbezle….. )
Na šľahačku: 250 g šľahačkovej smotany, 25 g kryštálového cukru, 20 g kakaa
Postup:
Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme vajce a opäť rozšľaháme. Nakoniec primiešavame striedavo zmes múky s práškom do pečiva a mlieko. 2/3 trenej hmoty vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Posypeme makom, orechmi a cukrom. Rovnomerne rozložíme tvaroh zmiešaný s vajcom a hrozienkami a ovocie.
Mohlo by vás zaujímať
Zvyšnú hmotu dáme do vrecúška na zdobenie a cez hladkú trubičku ju rozložíme na povrchu. Pečieme pri miernej teplote asi 180°C 25 – 30 minút dosvetlohneda. Po upečení prizdobíme parížskou šľahačkou, ktorú pripravíme tak, že pripravené suroviny spolu prevaríme, vychladíme a vymiešame.