Ovocný zákusok s parížskou šľahačkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na ovocný zákusok s parížskou šľahačkou:

Na trenú hmotu: 250 g polohrubej múky, 125 g tuku Palmarínu, 125 g práškového cukru, 1 dl mlieka, po ½ balíčku prášku do pečiva a vanilkového cukru, 2 vajcia

Na plnku: 250 g tvrdého tvarohu, 50 g hrozienok, 1 vajce, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 50 g práškového cukru, 30 g mletého maku, 500 g zmesi čerstvého ovocia ( čučoriedky, maliny, ríbezle….. )

Na šľahačku: 250 g šľahačkovej smotany, 25 g kryštálového cukru, 20 g kakaa

Ovocný zákusok s parížskou šľahačkou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme vajce a opäť rozšľaháme. Nakoniec primiešavame striedavo zmes múky s práškom do pečiva a mlieko. 2/3 trenej hmoty vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Posypeme makom, orechmi a cukrom. Rovnomerne rozložíme tvaroh zmiešaný s vajcom a hrozienkami a ovocie.

Mohlo by vás zaujímať

Tiramisu podľa Martina

30 minútTiramisu podľa Martina je chutná obmena klasickej Tiramisu. Suroviny na tiramisu podľa Martina: 4 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 3 vajíčka, 3 nátierkové masla… Čítaj ďaľej

Zvyšnú hmotu dáme do vrecúška na zdobenie a cez hladkú trubičku ju rozložíme na povrchu. Pečieme pri miernej teplote asi 180°C 25 – 30 minút dosvetlohneda. Po upečení prizdobíme parížskou šľahačkou, ktorú pripravíme tak, že pripravené suroviny spolu prevaríme, vychladíme a vymiešame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach