Papriková nátierka s orechami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Papriková nátierka s orechami je moja obľúbená…..

Suroviny na paprikovú nátierku s orechami:

4 červené papriky, 1 strúčik cesnaku, 1 stonka petržlenovej vňate, šťava a kôra z ½ pomaranča, ½ ČL mletej červenej papriky, 100 g vlašských orechov, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Papriku rozpolíme, vyberieme jadrovník a pokrájame na menšie kusy. Poukladáme ju na plech vyložený papierom na pečenie, šupkou nahor. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme k paprike na plech. Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 200℃, kým sa nezačne šupka oddeľovať. Vyberieme, dáme do misy a prikryjeme fóliou.

Mohlo by vás zaujímať

Vajcová pomazánka s taveným syrom

20 minútVajcová pomazánka s taveným syrom – suroviny: 6 vajec, 2 balenia bieleho jogurtu, 2 kocky taveného syra, 4 lyžičky horčice, 3 lyžice zelených byliniek (napr.… Čítaj ďaľej

Počkáme 15 minút, kým sa sparí. Petržlenovú vňaťku umyjeme a posekáme najemno. Papriku očistíme od šupky a spolu s cesnakom a pomarančovou kôrou a šťavou, s mletou paprikou a orechmi a petržlenovou vňaťou dáme do misy a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať. Papriková nátierka s orechami najlepšie chutí z chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach