Papriková nátierka s orechami je moja obľúbená…..
Suroviny na paprikovú nátierku s orechami:
4 červené papriky, 1 strúčik cesnaku, 1 stonka petržlenovej vňate, šťava a kôra z ½ pomaranča, ½ ČL mletej červenej papriky, 100 g vlašských orechov, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Papriku rozpolíme, vyberieme jadrovník a pokrájame na menšie kusy. Poukladáme ju na plech vyložený papierom na pečenie, šupkou nahor. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme k paprike na plech. Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 200℃, kým sa nezačne šupka oddeľovať. Vyberieme, dáme do misy a prikryjeme fóliou.
Mohlo by vás zaujímať
Počkáme 15 minút, kým sa sparí. Petržlenovú vňaťku umyjeme a posekáme najemno. Papriku očistíme od šupky a spolu s cesnakom a pomarančovou kôrou a šťavou, s mletou paprikou a orechmi a petržlenovou vňaťou dáme do misy a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať. Papriková nátierka s orechami najlepšie chutí z chladničky.