25 minút
Pečené broskyne na makovom kréme sú chutným, trocha neobyčajným dezertom. Recept je naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Veď posúďte sami a vyskúšajte ho! 🙂
Suroviny na pečené broskyne na makovom kréme s mascarpone ( rozpočet na 10 porcií ):
10 ks broskýň, 150 g masla, 100 g vlašských orechov, 100 g biscuite ( piškótov ), 100 g cukru
Krém: 5 ks vajec, 150 g cukru, 100 g nemletého maku, 500 g mascarpone
Postup:
Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku. Maslo, cukor, orechy a biscuite spolu rozmixujeme, posypeme rozpolené broskyne. Pečieme na 200°C, 10 minút.
Krém: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a makom nad parou do hustej peny, aby dosiahla 80°C. Na záver do vyšľahaných vajíčok pridáme mascarpone a dobre vyšľaháme.