45 minút
Pečené filé z morského ostrieža s koriandrovým pyré a omáčkou z kokosového mlieka a limetky
Suroviny na filé z ostrieža:
4 filety z morského ostrieža (4x 150g), 600 g zemiakov, 1 zväzok koriandru, 400 ml lieskovoorieškového mlieka, 300 ml kokosového mlieka, 1 limetka, 250 ml sójovej alternatívy smotany, olivový olej, najemno nasekané bylinky, cukor, soľ
Postup:
Horúce uvarené zemiaky zmiešame so sójovou alternatívou smotany a lieskovoorieškovým nápojom. Mixérom vyšľaháme jemnú kašu, do ktorej pridáme nasekaný čerstvý koriander. Kokosové mlieko zvaríme s trochou sójovej alternatívy smotany, limetkovou kôrou, cukrom a soľou. Pred podávaním dochutíme čerstvým koriandrom a limetkovou šťavou. Filé z morského ostrieža osolíme a opečieme na olivovom oleji s bylinkami.