Pečené filé z morského ostrieža

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Pečené filé z morského ostrieža s koriandrovým pyré a omáčkou z kokosového mlieka a limetky

Suroviny na filé z ostrieža:

4 filety z morského ostrieža (4x 150g), 600 g zemiakov, 1 zväzok koriandru, 400 ml lieskovoorieškového mlieka, 300 ml kokosového mlieka, 1 limetka, 250 ml sójovej alternatívy smotany, olivový olej, najemno nasekané bylinky, cukor, soľ

Pečené filé z morského ostrieža

Postup:

Horúce uvarené zemiaky zmiešame so sójovou alternatívou smotany a lieskovoorieškovým nápojom. Mixérom vyšľaháme jemnú kašu, do ktorej pridáme nasekaný čerstvý koriander. Kokosové mlieko zvaríme s trochou sójovej alternatívy smotany, limetkovou kôrou, cukrom a soľou. Pred podávaním dochutíme čerstvým koriandrom a limetkovou šťavou. Filé z morského ostrieža osolíme a opečieme na olivovom oleji s bylinkami.

Mohlo by vás zaujímať

Kreveto-lososové Yakitory

Kreveto-lososové Yakitori

40 minútSuroviny na kreveto-lososové Yakitori: 300 g kreviet, 300 g lososa, olej, soľ, korenie Omáčka: 200 ml hodinového vývaru, 5 lyžíc sójovej omáčky, 5 lyžíc mirinu,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach