Kreveto-lososové Yakitori

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na kreveto-lososové Yakitori:

300 g kreviet, 300 g lososa, olej, soľ, korenie

Omáčka: 200 ml hodinového vývaru, 5 lyžíc sójovej omáčky, 5 lyžíc mirinu, šťava z limetky, 2 lyžice hnedého cukru, korenie

Kreveto-lososové Yakitory

Postup:

Lososa nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme odpočinúť. Kocky lososa napicháme striedavo s krevetami na špajle. Suroviny na omáčku dáme do hrnca a zvaríme na polovicu. Gril rozpálime na strednú teplotu a špízy ugrilujeme do zlatista z oboch strán. Počas grilovania potierame omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Grilované krevety

Grilované krevety

30 minútSuroviny na grilované krevety: krevety, cesnak, petržlenová vňať, sójová omáčka, med, chilli papričky, limetová šťava, koriander Postup: Čerstvé krevety  umyjeme, rozpolíme na polovice a potrieme cesnakom,… Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Cícerový šalát s restovaným lososom

Cícerový šalát s restovaným lososom

Suroviny na cícerový šalát s restovaným lososom: 2 filety z lososamorská soľ v mlynčekučierne korenie v mlynčekuolivový olej30 g maslašťava z ½ citróna240 g cícera v náleve1 šalotka2 stonky … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach