Pečené pliecko na majoránke

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na pečené pliecko na majoránke:

750 g bravčového pliecka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky rasce, 1/4 lyžičky majoránky, 2 cibule, 1 krajec chleba, 1/4 l mäsového vývaru, 1/8 svetlého piva, 1/8 l smotany, mleté čierne korenie

Postup:

Soľ, rascu a majoránku rozdrvíme na prášok, votrieme do mäsa. Mäso položíme do pekáča kožou nadol. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, chlieb nakrájame na kúsky. Oboje pridáme k mäsu. Podlejeme vývarom a vložíme do rúry. Mäso po 40 minútach obrátime, kožu nakrojíme do tvaru kosoštvorcov.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené bravčové plece špikované klinčekmi

Pečené bravčové plece špikované klinčekmi

80 minútEnergia: 540 kcal.Suroviny na pečené bravčové plece špikované klinčekmi (rozpočet pre 4 porcie): 1 1/2 kg mäsa z bravčového pliecka s kožou, 1 cibuľu, 7 strúčikov… Čítaj ďaľej

Pečieme ďalej, podlievame pivom. Upečené pliecko preložíme na predhriaty tanier, šťavu prepasírujeme do hrnca. Prepasírovaný výpek zjemníme smotanou a vyvaríme do hustej omáčky. Osolíme okoreníme, podávama osobitne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach