Pečené teľacie mäso na víne

Doba prípravy 90 minútEnergia: 456 kcal.Náročnosť

Suroviny na pečené teľacie mäso na víne (rozpočet pre 4 osoby ):

2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička koreňovej zeleniny, ½ kg teľacieho stehna, 500 ml bieleho vína, 2 bobkové listy, korenie, kremžská horčica, 2 lyžice oleja, 125 ml vývaru, 125 ml smotany, 2 lyžice tmavej instantnej zásmažky, soľ

https://www.shutterstock.com

Postup:

Cibuľu, cesnak, zeleninu olúpeme a pokrájame. Mäso osolíme a dáme ho do misy. Víno uvaríme s pokrájanou zeleninou a estragónom, bobkovým listom, korením a horčicou. Marinádou mäso zalejeme a necháme odležať cez noc. Rúru rozpálime na 180 stupňov, mäso vyberieme z marinády, očistíme ho a zo všetkých strán ho prudko opečieme na oleji. Potom ho položíme do pekáča, prelejeme opäť marinádou, podlejeme vývarom a prikryté pečieme asi 60 minút. Upečené mäso vyberieme z omáčky, odstránime z omáčky všetky bylinky a korenia, rozmixujeme ju a nalejeme ju do hrnca. Zjemníme ju smotanou a zahustíme ju zásmažkou. Podávame s cestovinou alebo knedľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach