25 minút
Suroviny na ražniči:
700 g bravčovej panenky, prípadne kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 3 papriky, asi 500 g rajčín, 4 cibule, 150 ml oleja, 1 citrón, bobkový list, oregano. Mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Mäso, slaninu, cibuľu, papriku a rajčiny pokrájame na približne rovnaké kúsky, tak, aby sa dali dobre napichovať na ihlu. V miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, mleté korenie, oregano, polámané 3 – 4 bobkové listy a nadrobno nakrájanú cibuľu a do takto pripravenej marinády vložíme kúsky mäsa. Premiešame a zakryté dáme na noc do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Na druhý deň striedavo napichujeme na ihlu mäso, cibuľu, slaninu, papriku a rajčinu. Na konci je mäso alebo slanina. Grilujeme asi 15 minút a počas grilovania potierame olejom.