Ražniči

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na ražniči:

700 g bravčovej panenky, prípadne kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 3 papriky, asi 500 g rajčín, 4 cibule, 150 ml oleja, 1 citrón, bobkový list, oregano. Mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Mäso, slaninu, cibuľu, papriku a rajčiny pokrájame na  približne rovnaké kúsky, tak, aby sa dali dobre napichovať na ihlu. V miske zmiešame  olej, citrónovú šťavu, mleté korenie, oregano, polámané 3 – 4 bobkové listy  a nadrobno nakrájanú cibuľu a do takto  pripravenej marinády vložíme kúsky mäsa. Premiešame a zakryté dáme na noc do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Ražniči z lososa

Netradičné ražniči z lososa a limety

30 minútNapichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči z lososa. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1 kg filiet… Čítaj ďaľej

Na druhý deň striedavo napichujeme na ihlu mäso, cibuľu, slaninu, papriku a rajčinu. Na konci je mäso alebo slanina. Grilujeme asi 15 minút a počas grilovania potierame olejom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach