60 minút
Suroviny na rebarborový koláč s jogurtom:
1 veľký biely jogurt (380 ml = 400 g), 2 vajíčka, 2 polievkové lyžice oleja, 1 kelímok od jogurtu polohrubej múky ( rovnaký ako z jogurtu) a 1/2 kelímka hnedého cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor (ak máme vanilkový struk tak môžeme ten použiť), hrozienka a samozrejme rebarboru podľa chuti
Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom, postupne pridávame jogurt, olej, múku zmiešanu s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech (hrubou múkou), posypeme ho nakrájanou rebarborou (bez predchádzajúceho dusenia, varenia, či parenia), rebarboru posypeme škoricovým cukrom a pečieme asi 45 minút.
Mohlo by vás zaujímať