35 minútEnergia: 662 kcal.
Suroviny na cestovinový nákyp so šunkou:
250 g makarónov, 2 lyžice soli, 1 lyžička oleja, 2 cibule, 2 lyžice masla, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mlieka, 2 vajcia, štipka muškátu, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 250 g varenej šunky, 50 g strúhaného parmezánu
Postup:
Cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno a na masle speníme do sklovita. Poprášime múkou, zamiešame, speníme. Zalejeme mliekom, povaríme a odstavíme. Omáčku dochutíme, premiešame s makarónmi a pokrájanou šunkou.
Mohlo by vás zaujímať
Zmes naplníme do formy a v rúre upečieme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, spojíme ho so strúhaným syrom a 10 minút pred koncom pečenia navrstvíme na nákyp. Rúru prepneme na vysokú teplotu a dopečieme.