Cestoviny s tuniakom a pestom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na cestoviny s tuniakom:

350 g cestovín v tvare mušlí, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 3 paradajky nakrájané na kocky, 4 čajové lyžičky pesta, 1 čajová lyžička, piniových semienok

Cestoviny s tuniakom
https://www.shutterstock.com

Postup:

Tuniaka rozdrobíme na malé kúsky, pridáme na kocky nakrájané paradajky, 4 lyžičky pesta a 1 čajovú lyžičku piniových semienok. Zmes necháme uležať a provoňať. Medzitým uvaríme cestoviny „al dente“, necháme ich odkvapať a ochutíme ich pripravenou omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

RED HOT špagety s tuniakom

35 minútSuroviny na RED HOT špagety s tuniakom(rozpočet pre 4 osoby): 350 g cestoviny pappardelle, 160 g konzerva tuniaka v olivovom oleji s cesnakom a feferónkami,… Čítaj ďaľej

Tip:

Keď nemáme pesto a piniové oriešky, môžeme namiesto tuniaka v olivovom oleji použiť hotovú zmes Tuniaka na cestoviny s pestom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach