Feniklové tagliatelle s lososom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na feniklové tagliatelle s lososom:

Filety z lososa, soľ, korenie, maslo, citrón, parmezán, bylinky, čierne olivy, tagliatelle, mladá cibuľka alebo šalotka, smotana na šľahanie, fenikel, petržlenová vňať

Postup:

Tagliatelle si uvaríme v slanej vode ( al dente), scedíme a necháme odkvapkať. Fenikel nakrájame na kocky, vložíme do panvice a dusíme na masle. Pridáme na jemno nakrájanú šalotku. Po udusení zalejeme smotanou na šľahanie a trochou vývaru, prípadne vodou, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a varíme.

Mohlo by vás zaujímať

Rezance so slaninou

Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom

15 minútEnergia: 777 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra,… Čítaj ďaľej

Potom pridáme tagliatelle, prevaríme a zredukujeme. Lososa prudko opečieme z každej strany. Potom na jednu stranu nanesieme krustu. Čierne olivy nasekáme na jemno, pridáme parmezán, mierne rozpustené maslo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekané bylinky. Takto pripraveného lososa vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 5 min. pri 180°C a servírujeme. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach