Suroviny na feniklové tagliatelle s lososom:
Filety z lososa, soľ, korenie, maslo, citrón, parmezán, bylinky, čierne olivy, tagliatelle, mladá cibuľka alebo šalotka, smotana na šľahanie, fenikel, petržlenová vňať
Postup:
Tagliatelle si uvaríme v slanej vode ( al dente), scedíme a necháme odkvapkať. Fenikel nakrájame na kocky, vložíme do panvice a dusíme na masle. Pridáme na jemno nakrájanú šalotku. Po udusení zalejeme smotanou na šľahanie a trochou vývaru, prípadne vodou, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a varíme.
Mohlo by vás zaujímať
Potom pridáme tagliatelle, prevaríme a zredukujeme. Lososa prudko opečieme z každej strany. Potom na jednu stranu nanesieme krustu. Čierne olivy nasekáme na jemno, pridáme parmezán, mierne rozpustené maslo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekané bylinky. Takto pripraveného lososa vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 5 min. pri 180°C a servírujeme.