Suroviny na Gnocchi s ricottovou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby):
700 g zemiakových gnocchi, 500 g paradajkovej šťavy, 1 téglik ricotty, soľ
šalviová strúhanka: 2 toasty (40 g), 20 g strúhaného parmezánu, 20 veľkých listov šalvie, kôra z dobre očisteného alebo chemicky neošetreného citróna, soľ, olivový olej
Postup:
Šalviové lístky a na kocky nakrájaný toast rozmixujte najemno (mixujte cca 30 až 60 sekúnd). Na panvici zohrejte 8 lyžíc olivového oleja a opražte na ňom strúhankovo-šalviovú zmes. Keď bude zlatistá, zložte z platničky, presypte do misky a zmiešajte s lyžičkou soli, parmezánom a lyžičkou strúhanej citrónovej kôry.
Mohlo by vás zaujímať
Gnocchi vsypte do vriacej vody a na miernej teplote varte asi 3 minúty než vyplávajú na povrch a sceďte. Paradajkovú šťavu prehrejte v hrnci spolu s ricottou. Do hlbokých tanierov rozdeľte omáčku, pridajte scedené gnocchi a posypte šalviovou strúhankou.