Gnocchi s ricottovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Gnocchi s ricottovou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby):

700 g zemiakových gnocchi, 500 g paradajkovej šťavy, 1 téglik ricotty, soľ

šalviová strúhanka: 2 toasty (40 g), 20 g strúhaného parmezánu, 20 veľkých listov šalvie, kôra z dobre očisteného alebo chemicky neošetreného citróna, soľ, olivový olej

Postup:

Šalviové lístky a na kocky nakrájaný toast rozmixujte najemno (mixujte cca 30 až 60 sekúnd). Na panvici zohrejte 8 lyžíc olivového oleja a opražte na ňom strúhankovo-šalviovú zmes. Keď bude zlatistá, zložte z platničky, presypte do misky a zmiešajte s lyžičkou soli, parmezánom a lyžičkou strúhanej citrónovej kôry.

Mohlo by vás zaujímať

Penne alla Sorrentina

Penne alla Sorrentina

35 minútSuroviny na Penne alla Sorrentina (rozpočet pre 4 osoby): 350 g hladkých cestovín penne, 600 g veľa zrelých oválnych paradajok, 2 – 3 balenia mozzarelly… Čítaj ďaľej

Gnocchi vsypte do vriacej vody a na miernej teplote varte asi 3 minúty než vyplávajú na povrch a sceďte. Paradajkovú šťavu prehrejte v hrnci spolu s ricottou. Do hlbokých tanierov rozdeľte omáčku, pridajte scedené gnocchi a posypte šalviovou strúhankou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach