RAW Jahodovo – čokoládový cheesecake

Náročnosť

Suroviny na RAW Jahodovo – čokoládový cheesecake:

Na korpus: 400 g nasekaných orechov (druh si zvoľte sami, orechy nesmú byť zomleté, 6-8 ks ďatlí alebo sušených sliviek, sušených marhulí … tvrdé ovocie je potrebné namočiť

Ďalšie ingredience: 4 lyžice agáve sirupu, alebo javorového sirupu či čučoriedkového, 200 g čerstvých jahôd, 2 ks čerstvej vanilky

Na čokoládovou náplň:  4-6 ks vyzretých avokád, 4-6 lžic agáve sirupu (javorový sirup alebo čučoriedkový sirup) 4-6 lžic nepraženého kakaa, 2 lžíce 100 % kokosového oleje

Na mandľovo – jahodovú náplň: 200 g čerstvých jahôd, 200 g mandlí, 4 lyžiceagáve sirupu, 2-3 lyžice kokosového oleja alebo kokosovej smotany, strúhaný kokos na zahustenie podľa potreby, papier na pečenie, forma na tortu

Postup:

Najskôr  si pripravíme obe náplne. Na čokoládovú náplň najskôr rozmixujeme avokádo na hladkú hmotu, postupne pridávame sirup a kokosový tuk, nakoniec domiešame kakao a všetko dochutíme. Pripravíme si mandľovo – jahodovú náplň, mandle rozmixujeme na jemnú hmotu, pridáme ďalšie ingredience a ako posledné vmiešame jahody, ktoré sme predtým rozsekali na drobno vo food procesore. Všetky ingredience na korpus spolu rozmixujeme vo food procesore (mixéri) na tvarovateľnú, jemne mazľavú hmotu. Pripravíme si formu, vyložíme ju potravinárskou fóliou, aby sme s tortou mohli lepšie manipulovať pri servírovaní.

Mohlo by vás zaujímať

RAW - Srdiečkové plnené keksiky

RAW – Srdiečkové plnené keksiky

45 minútSuroviny na RAW – Srdiečkové plnené keksiky Srdiečka: 3 PL kakaa natural, 1,5 pohára mandlí, vopred namočených na 8 hodín, 3 PL agáve sirupu Plnka:… Čítaj ďaľej

Pripravenú hmotu (cesto) premiestnime do tortovej formy a od stredu roztlačíme až ku krajom, nezatláčame však príliš, aby korpus nebol mazľavý ale aby držal tvar. Následne korpus dáme na 30 minút do mrazničky. Formu vytiahneme z mrazničky a po jej obvode naskladáme na polovicu prekrojené jahody. Na vychladený korpus potom natrieme jednu náplň (je jedno, ktorú dáme ako prvú), potom korpus opäť vložíme na 30 minút do mrazničky, aby všetko stuhlo. Tortu natrieme aj druhou náplňou a opäť dáme na 30 minút do mrazničky. Nakoniec cheesecake ozdobíme podľa vlastného uváženia a fantázie ovocím a opäť dáme na 20 – 30 minút ztuhnúť do mrazničky. Po uplynutí tejto doby môžeme tortu ihneď podávať, pokiaľ ju chceme podávať neskôr, skladujeme ju v chladničke.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach